Un drum misterios

Maratonul TeamXpert urmeaza Drumul Hotilor de Cai, un drum misterios, despre care se spune ca a fost construit de Romani.

  • “De cum iesi de la noi, spre dreapta, drumul te poarta catre Fantana cu Nuc din padurea noastra de clestar si mai departe langa balta […], spre Fantana cu Doi Cai si Crucea de Piatra, tot urcand pe drumul “hotilor de cai”, prin Epuresti si Stalpu, apropiindu-se sfios de Curtea de Arges voievodala, de castelul de piatra al Branului si pana sus in Scheii Brasovului. Dupa ce-si trage o clipa rasuflarea, drumul o ia din loc iar si, pe langa Pietrele lui Solomon, se catara spre varful muntelui Cristianu Mare, unde face plecaciune adanca in fata Cerului Infinit.”

    Pisania de la Comana

Vechiul Drum al Romanilor coboara din Tara Ardealului, trece pe la Manastirea Comana, apoi continua pe langa Dunare catre Marea cea mare. Drumul a fost construit de romani, care au lasat semne ce dainuie pana in zilele noaste. Domnitorii Tarii Romanesti, in frunte cu Vlad Tepes si Mihai Viteazul, au folosit si ei drumul la restriste.

Zilele de glorie au trecut. Praful si uitarea s-au asternut, drumetii s-au rarit si putini ii mai stiu povestea sau locurile pe unde trece. Noi l-am cautat si, dupa multe aventuri minunate, l-am gasit! Va invitam sa il descoperiti alaturi de noi in Maratonul TeamXpert.

Posted on March 11, 2012, in 2012, Maraton, Traseu and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Comments Off on Un drum misterios.

Comments are closed.